Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uborkás-joghurtos krémleves

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 nagy pohár natúr joghurt
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • bazsalikom
  • petrezselyem15252_uborkasjoghurtos_kremleves_n.jpg
  • A díszítéshez:
  • paradicsom
  • fekete olívabogyó
  • 5 dkg juhsajt, vagy bármilyen vágható sajt

Elkészítés:

A felkockázott kígyóuborkát és a finomra vágott hagymát kevés joghurttal összeturmixoljuk, majd beleöntjük a maradék joghurtot is, melyet ezután sóval, borssal, a finomra vágott fokhagymával és 1-1 teáskanálnyi friss, apróra vágott
bazsalikommal, illetve petrezselyemzöldjével ízesítünk.

A krémlevest tálaláskor ízlés szerint díszítjük néhány szem karikára vágott fekete olívabogyóval és 5 dkg kockára vágott juh-, vagy bármilyen vágható
sajttal.